A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: unserialize(): Error at offset 58 of 40960 bytes

Filename: drivers/Cache_file.php

Line Number: 62

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/nepisirsem/public/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: controllers/boot.php

Line Number: 20

Portakal Reçeli Tarifi / ne pişirsem?

Portakal Reçeli

Malzemeleri:

1.5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.5 çorba kaşığı limon suyu


Portakal Reçeli Tarifi'nin Yapılışı:

Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2,5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1,5 kilo şekeri orta ateşe oturtun. Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın. Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın. Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

İlgilenebileceğiniz tarifler: